Menu

torsdag 15. marts kl 13.30 - kl 17.30

Fortællinger fra isbjerget

National konference og debatteater om fremtidens Grønland gennem de unges fortællinger og kulturmøder

Hvordan oplever de unge kulturmødet mellem Danmark og Grønland? Hvad ser de som styrkerne i et fremtidigt Grønland? Hvad er deres drømme for fremtiden? Hvordan styrker vi dialogen mellem unge grønlændere og danskere gennem nye fortællinger?

Gennem kunsten opstår nogle af de smukkeste historier, og vi lader derfor et nysgerrigt debatteater være udgangspunktet for endnu en NUKIGA-konference, der stiller skarpt på, de unges fortællinger om fremtidens Grønland. Konferencen tager dig med ind bag facaden på det Grønland, du tror, du kender, og med udgangspunkt i de grønlandske unges virkelighed. Oplev de unges drømme om fremtidens Grønland og hør deres historier. Vi stiller spørgsmålene, og giver ordet til de unge. Den gode samtale er det bedste udgangspunkt for forandringer, og vi inviterer dig til en anderledes konference med forskellige faglige indspark om de unges Grønland. Så vær med til at sætte gang i samtalen og bliv klogere på, hvordan vi alle kan være med til at skabe forandringer og styrke indsatsen for et fremtidigt fælleskab mellem Grønland og Danmark.

Konferencen starter med et teaterstykke, der tager jer med på en rejse gennem billeder, musik og skuespil, som giver et indblik i grønlandske unges kulturmøder med Danmark og deres fortællinger herom. Forestillingen opføres af 16 pædagogstuderende fra Det Socialpædagogiske Seminarium i Nuuk i Grønland og 40 studerende fra VIA University College Aarhus.

Herefter vil der være forskellige talere til konferencen, samtalesalon og kaffemik. Der vil også være videohilsen fra politikeren Aaja Chemnitz med kommentar fra Mia Chemnitz om kulturmøder i Danmark, og Anders-Colding Jørgensen taler om ungdomskultur og sociale medier.

LÆS HELE PROGRAMMET HER

Det er gratis at deltage, og alle er velkomne. Tilmelding er senest d. 12/3 2018, og foregår pr. mail til nukiga@via.dk. Skriv navn og antal personer der deltager i konferencen. Arrangementet finder sted på VIA University College, Ceres Allé 24, 8000 Aarhus C. Lok. E1.02-03.

For mere information, skriv til Ole Bjørn Rasmussen (OB@via.dk) eller Klaus Rubin (KRU@via.dk). Debatteater er fra kl. 13.30-14.30 og konference og samtalesalon er fra kl. 14.45-17.30.

Konferencen er blevet til i et samarbejde mellem fem uddannelser på VIA University College Aarhus, Det Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat, Foreningen Grønlandske Børn og Det Grønlandske Hus i Aarhus.