Menu

Beskatning af grønlandske studerende

Der er to måder at få det særlige fradrag for grønlandske studerende:

Du kan enten udfylde og indsende skatteblanketten, og så taster SKAT ændringerne for dig.

Hent skatteblanketten her

Eller du kan selv taste ændringerne direkte:

Du kan ændre din forskudsopgørelse i selvbetjeningen på www.skat.dk  

Under "Indkomster og fradrag" skal du trykke på "Vis øvrige rubrikker". I rubrik 419 skal du skrive 36.000 kr. (rigsfællesskabsfradrag), og i rubrik 437 skal du skrive 45.000 kr. (studerendefradrag). I bemærkningerne skal du opgive dit telefonnummer og skrive, at du er grønlandsk studerende. Husk at godkende ændringerne.

Forskudsopgørelse til det danske skattevæsen

Hvis du har et dansk skattekort fordi du modtager dansk SU eller har et studiejob i Danmark, skal du hvert år forskudsregistreres.

Det danske skattevæsen overfører ikke automatisk dine fradrag som grønlandsk studerende til din nye forskudsopgørelse, så du skal selv hvert eneste år igen gøre dem opmærksom på, at du som grønlandsk studerende ud over dit personlige fradrag også har et rigsfællesskabsfradrag og et studerendefradrag.

Det betyder, at du med storsandsynlighed ikke skal betale skat af din SU i Danmark. For at få disse fradrag skal du udfylde blanketten som findes her:http://www.skat.dk/skat.aspx?oID=1741705&vId=0
Når du kommer ind på siden , skal du trykke på "Hent blanket/download form 04.062.

Blanketten skal udfyldes og sendes som email til SKAT sammen med din bevillingsskrivelse om uddannelsesstøtte fra Grønlands Selvstyre samt dokumentation for fortsat tilmelding til uddannelsen.

For at sende en email til SKAT skal du gå ind her: www.skat.dk. Log dig på som borger, og vælg "Kontakt", og vælg herefter "Send email". Her skal du vælge emner. Vælg først "SKAT - udlandsforhold" og derefter "Andet vedrørende udland". Så kommer du frem til muligheden for at sende en email til SKAT. 

Hent Selvstyrets vejledning til beskatning af grønlandske uddannelsessøgende.