Menu

fredag 07. december kl 18.30 - kl 21.00

Foredrag om Inuit tatoveringer og kvinderoller

 

Beskrivelse

Maya Sialuk er traditionel Inuit tatovør, underviser og foredragsholder. Hun leder til daglig tatoveringsprojektet Inuit Tattoo Traditions, som har base i Grønland.

Hør historien om Inuit tatoveringstraditioner og hvordan mønstrene viser vandringen fra Beringstrædet i vest, gennem hele nordkalotten af det Nordamerikanske kontinent, for at slutte i Grønland, Verdens største ø. Maya vil fortælle, hvordan hun bruger de gamle praksisser i det moderne Grønland.

Maya fortæller; 

"Jeg vil gerne komme ind på hvorledes kvinder i dag bruger de gamle tatoveringer til healing og til at vise tilhørighed til Inuitkulturen og moderland. Samtidig er ansigtstatoveringernes mytiske tilknytning et signal til andre om at man har overlevet visse ting man har været udsat for. Kvinden i vores myter som forandre sig til den mytiske skabning (Solen eller havets Moder) er begge udsat for overgreb af forskellige slags og begge ender de stærke og i kontrol."

 

Mad

Den grønlandske kok Mikael Møller, som flere gange har begejstret publikum med sine moderne grønlandske retter, vil sørge for at der vil være mulighed for at købe en særlig grønlandsk menu på dagen.

 

Sted

Arrangementet afholdes d. 7 december kl. 18:30-21:00 på

Cafe MellemFolk
Vestergade 69
8000 Aarhus

 

Læs hele beskrivelsen på Facebook her.