Menu

fredag 25. maj kl 19.00 - kl 20.30

"QILAAT - Den grønlandske tromme"

Informationsaften ved John Angajoq om Foreningen QILAAT 
Fredag d. 25. maj 2018
 
Fortælling og informationsaften ved bestyrelsesformand og stifter af Foreningen QILAAT, John Angajoq Nattoralissuaq.
Om foreningens tilblivelse og John Angajoq´s baggrund for den kulturelle og spirituelle tilgang til trommen. 
John Angajoq vil opføre to tromme sange med to typer trommer; en qilaat og en
nordamerikansk hånd tromme.
Angajoq vil have flyers og tilmeldings blanketter med, og svarer på spørgsmål fra de tilstedeværende.
 
Varighed ialt : ca. 90 minutter inkl. en kort pause.

Køb billet til arrangementet her.

Trommen QILAAT havde en meget centralt placering i den traditionelle grønlandske kultur og har været benyttet i årtusinder på disse arktiske egne.
Foreningen QILAAT er en ikke-politisk og ikke-religiøs forening og blev stiftet i marts måned i år og tæller til dato næsten 20 medlemmer der alle har tilknytning til eller interesse for Grønland, dens kultur og spiritualitet.  Foreningens medlemmer danner sammen i respekt for hinanden og den grønlandske tromme QILAAT et fællesskab og vil fungere som ambassadører for den stolte og meget gamle Grønlandske tromme kultur. Medlemmerne er en frivillig sammenslutning af personer, der har det fælles formål at fremme oplysning og forståelse for vores stolte Grønlandske tromme kultur. Ligesom foreningen ønsker at samarbejde med andre virksomheder og foreninger i arbejdet omkring den grønlandske tromme kultur, hvor vi også vil foretage socialt støttende arbejde for grønlandske udsatte personer og grupper. Foreningen sætter også fokus på hvordan trommen og dens kraft fortsat kan bruges i et moderne samfund i dag.
Vi ønsker i foreningen at samle mennesker på tværs af alle samfundsgrupper og i alle aldre og at fremme mødet og en større forståelse mellem mennesker.
Til dato har vi afholdt arrangementer i København, bl.a. i samarbejde med Det Grønlandske Hus, København. Hvorfra vi afholder bestyrelsesmøder m.m.
Foreningens ønske og mål er med årene at blive flere og flere medlemmer i hele landet, ligesom vi inden for nogle år vil oprette en afdeling på Grønland.