Menu

undefined

 

Det Grønlandske Hus i Aarhus mistede d. 21. december sin bestyrelsesformand Carl Johan Rasmussen. Han sov stille ind på Hospice Djursland i Rønde, hvor han havde været indlagt siden d. 3. december.

Carl Johan var ellers ikke en person der gav op; men kæmpede lige til det sidste for det han troede på og havde ansvaret for.

Carl Johan havde overtaget formandsposten i Det Grønlandske hus i 2013 og året efter var han med til at ansætte en ny direktør for Det Grønlandske Hus I Aarhus.

Et af de projekter, som Carl Johan har været med til at sikre og nyligt er blevet en realitet, er udbygningen af Det Grønlandske Hus med en ny kultursal, som forventes at stå klar i slutningen af 2019. Et projekt som Carl Johan ikke selv fik lov at føre til ende.

Carl Johan var en god og dreven mødeleder, som gjorde, at bestyrelsesmøderne i Det grønlandske Hus altid blev afholdt i en god tone; men gav også plads til den fornødne debat og diskussion, som kendetegner en god og dynamisk bestyrelse. Carl Johan var meget bevidst om hvor bestyrelses- og driftsansvaret lå og var meget loyal overfor fælles trufne beslutninger. Et samarbejde som netop byggede på tillid til, at den der havde fået opgaven løste den.

Carl Johan meddelte kort før sin død, at han ønskede at trække sig fra bestyrelsen på det kommende bestyrelsesmøde d. 10. december; men helbredet tillod ham ikke at deltage i dette møde.

Carl Johan vil blive savnet, som den statsmand han også var.