Menu

Tandlæge

Tandbehandling er ikke gratis i Danmark. Ifølge bekendtgørelsen om uddannelsesstøtte kan Selvstyret dog betale akut tandbehandling for de grønlandske studerende. Men hvad er akut? Hvis du vælter på cykel og brækker en fortand, er det klart akut. Men hvis du har fået et hul, er det så akut? Til at afklare sådanne spørgsmål har Selvstyret ansat en tandlægekonsulent. Hvis du har brug for tandbehandling, er der to muligheder:

  • du kan bede din tandlæge om et overslag over den forestående behandling. Vi sender overslaget til tandlægekonsulenten, som så på forhånd kan fortælle, hvad Selvstyret eventuelt vil betale af den foreslåede behandling.
  • du kan få lavet behandlingen og bagefter få at vide af tandlægekonsulenten, om Selvstyret kan betale behandlingen helt eller delvis. Hvis Selvstyret ikke kan betale, så skal du selv betale.

Du kan under ingen omstændigheder få dækket hverken et almindeligt eftersyn eller en tandrensning.

Man forventer, at du i god tid bestiller eftersyn hos tandlægen i din hjem- eller ferieby i Grønland, hvor det er gratis at gå til tandlæge. Det kan derfor også komme på tale, at tandlægekonsulenten foreslår en midlertidig løsning, hvor den endelige behandling må foregå i Grønland, ligesom du skal regne med, at Selvstyret normalt vil dække den billigste løsning af et problem, og ikke den dyreste (dvs. som regel ingen guldtænder).

Hvis du skal til tandlæge i Danmark, søger du efter en tandlæge på internettet og ringer til en af dem og bestiller en tid. Spørg eventuelt en af de andre studerende, om de kan anbefale en god tandlæge.

Hvis du selv skal betale en behandling, bør du være opmærksom på, at der kan være store prisforskelle mellem tandlægerne. Et større arbejde løber let op i 10.000-20.000 kr. På www.sundhed.dk kan du sammenligne tandlægernes priser.

Det er muligt at få lavet billigt tandarbejde på Tandlægeskolen i Aarhus, hvor behandlingen udføres af tandlægestuderende.